REVIEW : SNP Indonesia Intensive Soothing Gel (NEW FORMULA)

Di blog ini gue tuh sering banget promote pentingnya hidrasi buat kulit, muka doang tapi. But when it comes to other part of my body, i hate to take care of it. Muka glowing, terhidrasi dengan baik, tp mostly bagian kulit lain itu cenderung kering banget. Gue ga suka lotion karena lengket, i know i have no choice. But, now i found other alternatives! Sekali lagi dan tidak bosan-bosannya, thanks to SNP Indonesia who first introduce me to their and now one of my holygrail Triple Water Aqua Serum, udah botol ketiga fyi dan kemarin dikirimin juga NEW Formula Intensive Soothing Gel yang varian Pomegranate. Ini jadi salah satu alternatif yang nyaman buat kulit kering gue. Yah dipake juga buat muka sih, multifungsi abisnya kan. 

Texture and Ingredients 

Texturenya mirip aloevera gel yang biasa. Dan kalau dipake gitu mudah nyerap banget, ringan dan ga lengket. Bakal lebih nyaman buat kalian yang kulitnya berminyak. Terus dia ada sensasi dingin gitu kan, biasa sih kalau gel soothing, apalagi kalau di simpen di kulkas, kalau di apply cocok banget buat nenangin kulit yang kemerahan or iritasi. 

Ingredients Highlights : Chamomile, Rosemary, Lavender, Bergamot, Basil, Sage, Oregano, Spearmint and Lemon Balm. Bebas dari paraben, pewarna buatan, minyak hewan, mineral oil, sama benzophenone.

Cuma satu yang mungkin dari dulu gue selalu sensitif yaitu fragrance. Karena produk ini masih ada kandungan fragrancenya, yang lumayan strong juga sih wanginya. Tapi buat kalian yang emang ga masalah sama skincare yang wangi cukup strong plus ga ada alergi juga ga akan jadi masalah. Gue emang kurang suka produk skincare yang wangi-wangi gitu, cukup menganggu aja, tapi ya wanginya ga bertahan lama di skin surface sih. 

NEW Sleeping Mask/Moisturizer Routine

Di era Covid-19 masalah kulit kering gue tuh bertambah karena sering cuci tangan plus penggunaan hand sanitizer yang suka berlebihan karena parno. Again, ga suka pake lotion or hand cream. Nah, si soothing gel ini jadi gue pindahin ke wadah yang lebih kecil, gampang dibawa kemana-mana dan gue jadiin hand cream or hand gel 🙂 karena ga lengket buat ditangan.

Selain itu, setiap hari gue pake si soothing gel ini as sleeping mask or pengganti moisturizer juga. Belakangan cuaca tuh lagi aneh banget ga sih, lembab, panas dan bikin kulit greasy ga jelas. Buat siang sama malem sih gue sekarang pake gel ini di step terakhir, udah start dari tanggal 8 Agustus 2020 sampai sekarang. Surprisingly, kalau gue bandingin sama Aloe Gel brand lain yang pernah gue pake, Pomegranate Intensive Soothing Gel dari SNP Indonesia ini lumayan bikin lembab. Untuk gel texture yang ringan, kemampuan hidrasinya oke kok. Dan karena kulit gue greasy tapi dehidrasi dan kemerahan, gue lebih prefer pake gel textured moisturizer dulu biar ga clogging atau gampang berjerawat.

Kalau malem gue juga apply di seluruh badan, suka banget karena cepat nyerap dan betah juga. Cuma kulit kaki tangan gue emang lebih kering jauh, jadi kalau dilihat hasilnya ga siknifikan gimana sih. Cuma yah alternatif yang lebih gue suka dibanding pake lotion sebenernya. Selain itu, jadi pilihan yang paling terjangkau juga sih. Dengan sizenya yang super big itu ga khawatir buat dipake di seluruh badan >.< 

Kalau ngeliat kondisi kulit kering gue, kayaknya udah ga bisa males-malesan buat rawat. Karena makin bertambah umur, kayak berasa deh garis-garisnya apalagi di kaki tangan gitu kan lebih keliatan. Karena selama ini emang paling terabaikan. Mungkin kalau packaging gel bisa dibuat pump gitu gue makin ga ada alesan buat skip ngerawat kulit badan (sorry banyak mau). 

Oya, jangan lupa visit Official Store SNP Indonesia di Shopee dan untuk informasi lebih lanjut mengenai produk ini dan juga promo menarik bisa visit ke website dan juga Instagramnya ya. 

————————————-ENGLISH VERSION————————————————-

You all know how much I promote the importance of skin hydration. Hydration is the key to heal my breakout problem from a long time ago. But the only hydration routine I’m keen to pursue is for my face lol, when it comes to other body parts? I’m so guilty and ignorant. I’m not a fan of body lotion, because it’s sticky and uncomfortable. So, like i have a choice. Then, I do have a choice since SNP Indonesia sent me this NEW FORMULA Pomegranate Intensive Soothing Gel.

Texture and Ingredients

The texture is not much different than usual Aloevera Gel, light, easy to absorb, not sticky. If you have very oily skin, you might want to consider using this product as a sleeping mask. I have problem with redness, and irritated skin for a long time now, and this gel help to calm my skin because it has cooling sensation, please put it on refrigerator and it super refreshing after ^^

Highlighted Ingredients : Chamomile, Rosemary, Lavender, Bergamot, Basil, Sage, Oregano, Spearmint and Lemon Balm. Free from paraben, artificial color, animal oil, mineral oil, and benzophenone.

So if you have sensitive skin or dry skin you might love this product too. The only thing is I’m not a fan of the smells. Because, yes it still contains fragrances ingredients. Well, if you have no allergies or do not really bother with products that have kinda strong smells, then go on. I’m not a fan of skincare products that have strong smells, but well we can all compromise if the products really rocks, right? Besides, it didn’t stay long.

NEW Sleeping Mask/Moisturizer Routine

In the middle of this huge Covid-19 problem, we all know how it added up our skin problem. Wash your hands too much and use hand sanitizer like crazy? Well… it ruins my hand a lot and it drives me crazy because now i have dry patches all over my fingers. And still not a fan of lotion or even hand cream. Then, I use this soothing gel of course. Put it in a small tube and bring it everywhere. Non sticky and helps with my dry patches. Love it!

Other than using it as a hand gel, I also cooperate with this Pomegranate Intensive Soothing Gel to my skincare routine as an alternate sleeping mask, start this routine since 8 Aug 2020. What has been happening with the weather lately? Clearly it has a lot of disagreement with my skin. It’s very humid, hot, and my skin is so greasy I can’t tell. So, for day and night moisturizer I use this soothing gel for the last step of my skincare routine. Surprisingly, if I compare SNP Indonesia Soothing Gel with another soothing gel I once tried, this one is more hydrating for me. I woke up and it still left on the surface of my skin (thin layer of moist), it didn’t clog, reducing the redness and dullness. My skin produces oil more during the day in this kind of weather, so i prefer to use lighter moisturizer, and this soothing gel works well. 

At night, I also apply it to the whole body, of course this gel is a more comfortable choice compared to body lotion. Because it’s not sticky, easy to absorb, and the cooling sensation are perfect for me who hates the stickiness of creamy lotion. Of course the prices for that big size of bottle, you won’t feel guilty to use it for the whole part of your skin. I think now i have no excuses to left out my body treatment, but if SNP have plans to make a pumped packaging, that would be great. Because i think it will be more friendly and hygienic. 

Well… happy news, it’s now available at Shopee and for more information please visit their website and Instagram for updated promotion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *